Hokamix: Gezond voor elke hond

Honden behoren tot de carnivoren. Oorspronkelijk jaagden ze in het wild en verslonden hun prooi compleet met maag- en darminhoud. Daarmee werden alle belangrijke voedingsstoffen, vooral plantaardige bestanddelen, met de prooi opgenomen. De huishond daarentegen is aangewezen op datgene wat de baasjes hem voorzetten. Ondanks de hoogwaardige voeding van tegenwoordig treden toch vaak voedingsgerelateerde problemen op.

Dit zijn bijvoorbeeld:
– jeuk, huidschilfers, eczeem, allergieën, vale of kale plekken in de vacht, overmatige verharing…
– pijn bij het opstaan, problemen bij beweging, groeiproblemen bij grote rassen, slappe banden en pezen…

Voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen kunnen komen doordat tijdens het productieproces van kwalitatief hoogwaardig voer veel waardevolle voedingsstoffen verloren gaan of worden vernietigd door de hoge temperaturen die bij het productieproces worden bereikt. Of dat de voedingsstoffen door verhitting niet meer door het lichaam opneembaar zijn.

” Iets wat het dier niet via het voer binnenkrijgt of door de bewerking ervan niet kan verteren, kan geen functie hebben in het lichaam, zelfs als het qua analyse in het voer zit.”

Dit gegeven heeft geleid tot de ontwikkeling van Hokamix, een aanvullend diervoeder op basis van kruiden. Hokamix is geschikt voor elk ras, geslacht en leeftijd. Iedere dag hebben honden belangrijke voedingsstoffen nodig voor bijvoorbeeld groei of arbeid.

Hokamix is er niet alleen voor honden met een huid-, vacht- of gewrichtsprobleem, maar ook voor honden die er op het oog gezond uitzien. Hokamix voegt natuurlijke vitaminen, mineralen en sporenelementen toe door middel van kruiden en legt daarmee de basis voor een optimaal functionerende stofwisseling.

Hiervoor is enerzijds een goed voer nodig, anderzijds moet dit voer ook optimaal benut worden. Op deze wijze kunnen namelijk veel hardnekkige en lastige problemen verminderen of zelfs voorkomen worden.

Een goede hulp bij de vertering en stofwisseling van het voer is Hokamix. Daarom is het ook van groot belang iedere dag Hokamix aan het voer toe te voegen. Eerst worden de oude, door een niet optimaal werkende stofwisseling ontstane afvalstoffen, uit het lichaam verwijderd. Aansluitend wordt de darmflora geoptimaliseerd, waardoor het voer beter in het lichaam wordt opgenomen.

Het verschil tussen Hokamix en andere voedingssupplementen zit in het natuurlijke karakter ervan. De meeste andere voedingssupplementen bevatten alleen chemische vitaminen en bewerkte mineralen.
Hokamix bevat , door middel van de kruiden, vitaminen, mineralen en sporenelementen in de meest natuurlijke vorm. Dit maakt het voor het lichaam makkelijker opneembaar en dus efficiënter te benutten. Door de natuurlijke samenstelling vormt het een ondersteuning voor de stofwisseling, iets wat de meeste andere producten niet bezitten.

Hokamix is er in poeder-, snack- of tabletvorm.

FAQ’s over Hokamix

1. Vanaf welke leeftijd kan ik Hokamix geven?
Pups kunnen vanaf de derde week Hokamix samen met de vaste voeding opnemen. Zo ondersteunt u de optimale ontwikkeling in groei en er vormt zich een prachtige vacht.

2. Kan ik altijd met Hokamix beginnen?
Ja de toevoeging ervan is onafhankelijk van de leeftijd van de hond, het jaargetijde of het probleem. Om een hond bv. sneller door zijn verharing te helpen kan u ongeveer 1 maand voor het verharen met Hokamix beginnen en 1 maand na de verharing weer ophouden.

3. Vanaf wanneer zie ik resultaat?
Geef het lichaam van uw hond de tijd. Aangezien de meeste problemen over een langere periode zijn ontstaan, kan het zeker 6-8 weken duren tot het gewenste resultaat te zien is.

4. Hoelang kan ik Hokamix gebruiken?
Als u met Hokamix begint, zou u om een optimaal resultaat te bereiken, het minimaal 6-8 weken moeten geven.
De meeste mensen geven Hokamix echter het hele jaar door. Een hond krijgt iedere dag zijn voeding en dat moet ook iedere dag optimaal verteerd worden. Door de natuurlijke samenstelling kan geen overdosering of gewenning plaatvinden.

5. Kunnen in het begin de klachten toenemen?
Ja, dat kan. Dit is een duidelijk teken dat de kruiden hun werk doen. Deze klachten zijn het teken dat een reactie plaats vindt en de verbeteringen op gang komen. Mocht u toch ongerust zijn kan u altijd met ons contact opnemen.

6. Kan ik Hokamix overdoseren?
Mocht uw hond een keer te diep in de snackpot gekeken hebben of heeft u zich van dosering vergist, dan is dat geen ramp. Zorg er gewoon voor dat uw hond voldoende vers drinkwater heeft.

7. Hoe kan ik Hokamix geven?
In het begin is het raadzaam de dagelijkse hoeveelheid langzaam op te bouwen. Hierdoor went uw hond aan de geur en de smaak en kunnen de kruiden rustig hun werk doen. De hoeveelheid bouwt u langzaam op in 7-10 dagen tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Op deze mannier went uw hond aan het product en een reactie zoals diarree blijft uit. Ook met de Hokamix tabletten en snacks kunt u de hoeveelheid best langzaam opbouwen.

8. Bij welk voer kan ik Hokamix geven?
In principe bij elk voer maar ook bij zelfbereid voer. De vitaminen uit Hokamix zijn onderdeel van de kruiden zelf en niet toegevoegd. Hierdoor kunnen ze een compleet voer niet uit balans brengen en is er geen gevaar voor overdosering.

9. Ik week het voer voor, is dat een nadeel voor Hokamix?
Neen, want door het inweken vergemakkelijkt de opname van voedingsstoffen. Wat wel belangrijk is, is dat het voer en het water niet warmer is dan 35°C voordat u Hokamix erdoor mengt.

10. Komen er wisselwerkingen voor zoals bij geneesmiddelen?
Nee, omdat het om een voedingssupplement gaat en dus op een andere manier in het lichaam actief is. Een combinatie is in de regel probleemloos mogelijk. Mocht uw hond veel zware medicijnen krijgen of gekregen hebben kan u altijd ten rade gaan bij een dierenarts.

Hokamix is er in verschillende vormen:

– Hokamix poeder: voorkomt door zijn rijke samenstelling voedingsafhankelijke tekorten en helpt het lichaam het voer optimaal te verteren. Het ondersteunt de reiniging van het lichaam en optimaliseert de stofwisseling.
De in Hokamix aanwezige vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn geen toegevoegde stoffen maar uitsluitend natuurlijke bestanddelen van kruiden.
Verkrijgbaar bij ons in verpakkingen van 150g, 400g, 800g, 2.5kg, 5kg en 10kg.

– Hokamix snack: de Hokamix kruiden verwerkt in een graag gegeten grote snack voor honden zwaarder dan 10kg, die ook door kieskeurige honden graag wordt gegeten. Ideaal om te geven als u bijvoorbeeld brokken geeft. Ze zijn geschikt als dagelijkse gezonde beloning maar kunnen ook eenvoudig bij het droogvoer worden gegeven.

– Hokamix gewricht+: bevat naast de kruiden van de normale Hokamix glycosaminoglycanen gewonnen uit mosselextract en chondroïtine. Deze zorgen ervoor dat de smering van het gewricht verbetert waardoor er minder pijn en slijtage optreedt.

– Zeewiergranulaat: Een vers uit zeewier gewonnen, hoogwaardig natuurproduct. De vitaminen, mineralen en sporenelementen in zeewier zorgen voor een zinvolle aanvulling op de voeding. Zeewier bevordert tevens de pigmentatie bij donkerkleurige vachten. De vacht wordt mooi glanzend en vol. Het natuurlijk gehalte aan jodium in zeewier is ook goed voor de werking van de schildklier.

– Rundervet met glucose: Golden Animal Care rundervet bevat 17% glucose. Hierdoor krijgt het dier direct na het toedienen al extra energie. Het werkt in dergelijke gevallen als een energie-oppepper. Dit product ondersteunt dieren in situaties die een hoge mate van inspanning vergen, zoals bv dracht, lactatie, herstel en zware lichamelijke inspanning.
Ook aan honden met een eiwitallergie kan dit als extra energie worden toegevoegd zonder dat men meer eiwit moet toedienen. Het werkt ook stimulerend op de eetlust.

– Knoflook granulaat: Dieren die in hun voer regelmatig knoflook krijgen blijven meestal vrij van vlooien en teken. De darm- en bloedreinigende werking van knoflook is tegenwoordig onomstreden.