Farm Food Rawhide


Waarom?
Honden hebben van nature uit een grote behoefte om ergens op te kauwen. Alleen hierdoor kunnen zij hun tanden en kiezen schoonhouden. In de natuur kauwen wolven en andere hondachtigen o.a. op de huid van hun prooi. Dit kauwen op zacht, taai materiaal zorgt voor schone tanden en kiezen en daardoor voor gezond tandvlees. Bij onze huishonden kan men de huid van prooien het beste vervangen door Rawhide.

Wat is Rawhide?
Rawhide is gedroogd onderhuidsbindweefsel van runderen.

Waar komen de witte Rawhide kluiven vandaan?
De witte Rawhide kluiven komen uit Brazilië en worden gemaakt van huiden van runderen die daar voor de vleesproductie, zgn. extensief worden gehouden.

Hoe worden de kluiven geproduceerd?
De huiden worden direct na het slachten machinaal gespleten. De buitenste, onverteerbare, lederhuid wordt daarbij verwijderd. De binnenste lagen worden gewassen en in stukken gesneden. Daarna worden ze in verschillende vormen gevouwen en in de oven gedroogd. Bij de productie worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Een schoon, zuiver en veilig product wordt gegarandeerd.

Farm Food Rawhide en uw hond
De kluiven zijn stevig en hard. Door inwerking van speeksel komt er tijdens het kauwen collageen vrij. Dit collageen lost tandplak op. Bovendien, voordat het zo zacht is dat er kleine stukjes kunnen worden afgebeten, heeft er een intensief schurend contact plaatsgevonden tussen de Rawhide en het gebid van de hond. Op deze manier vervult de Rawhide het werk van een smakelijke tandenborstel.

Het is algemeen bekend dat in de mond achtergebleven voedselresten niet alleen een slechte adem, maar ook tandplak tot gevolg hebben. Deze tandplak is op zijn beurt verantwoordelijk voor tandsteen. Tandsteen kan dermate ernstige vormen aannemen dat ook het tandvlees wordt aangetast met als gevolg ontstekingen en het verlies van tanden of kiezen.

Daarom Farm Food Rawhide!
Een hond die van jongs af aan regelmatig een Rawhide-kluif krijgt zal u daarvoor belonen met een frissen adem uit een gezonde mond. Als bij oudere honden al tandsteen aanwezig is zal deze uiteraard eerst moeten verwijderd worden, voordat eenzelfde effect verwacht kan worden.