Bia Bed: de favoriet van elke hond


Het Bia Bed is een Zweedse klassieker geworden, bijna elke hond in Zweden heeft een Bia Bed. Van alle hondenbedden is het Bia Bed veruit het beste. De sterke kunstlederen hoes maakt dat het bed zeer duurzaam is en gemakkelijk schoon te houden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat iedere hond er graag in ligt. Het Bia Bed is er in verschillende afmetingen zodat er altijd een Bia Bed is voor uw hond.

Er is maar één origineel

Het Bia Bed wordt gefabriceerd sinds 1969 en er is maar één origineel! Met dit origineel als uitgangspunt is het Bia Bed door de jaren heen steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Het Bia Bed is door steeds nieuwe onderzoeken naar het gedrag van honden en internationale nieuwe bevindingen in materialen continu in ontwikkeling. De zachte en comfortabele Bia Bedden zijn de favoriet van elke hond geworden. Dit alles is bereikt door 30 jaar ervaring in het produceren en ontwikkelen van hondenbedden en dankzij alle positieve reacties van de honden zelf, honden- eigenaren en fokkers.

Het Bia Bed is een geregistreerd handelsmerk. Het Bia Bed staat garant voor kwaliteit. Het hondenbed is ontworpen in 1969 door Bengt Asklöf, die ook de produktie startte. Sinds 1998 is het assortiment uitgebreid met ontwerpen van Fredrik Axelsson, Dahlström Design AB.

Bia von Fürstenfeldt

Bia von Fürstenfeldt is de Dobermann pincher naar wie het Bia Bed is vernoemd. Bengt Asklöf – de grondlegger van Bia Bed – werkte, eind 1960, als stoffeerder toen hij zijn hond Bia kocht. Ze lag niet erg comfortabel op het enige, toenmalige, hondenbed wat in die tijd te koop was; een stalen buizenframe. Bengt zag dat de hond met haar kop hoog wilde liggen en dat het buizenframe in haar keel drukte. Daarom ontwierp Bengt een totaal nieuw, zacht type, hondenbed voor haar.

Het gerucht over Bia von Fürstenfeldts’ ideale slaapplaats verspreidde zich snel en er kwam meer vraag naar. Bengt Asklöf startte de industriële productie van het Bia Bed in 1969 en vandaag de dag is het bedrijf nog steeds eigendom van de familie Asklöf. Er is geen ander hondenbed op de markt met zoveel kwaliteiten als het Bia Bed. Het Bia Bed is constant in ontwikkeling en nog steeds vinden er kleine verbeteringen plaats. Dit kunnen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hondenverzorging of ontwikkelingen op het gebied van milieu- vriendelijk materiaal zijn. Het Bia Bed wordt in acht Europese landen verkocht via de detailhandel.

Waarom zou uw hond in een Bia Bed ‘moeten’ liggen?

In het Bia Bed ligt uw hond in een bed met een opstaande rand tegen tocht. Dankzij de warme en zachte kern in het Bia Bed ontstaat er geen druk op de ellebogen zodat uw hond geen blessures krijgt. Deze blessures kunnen wel onstaan bij gebruik van harde materialen. De kern van het Bia Bed is gemaakt van stevig polyether van de beste kwaliteit. Hierdoor worden de gewrichten ontzien én krijgt uw hond goede steun in z’n rug.

Het Bia Bed is gemakkelijk schoon te houden en is zeer comfortabel voor uw hond. Ook is het gemakkelijk te verplaatsen en opgerold neemt het weinig ruimte in.

Maar het sterkste argument voor uw hond om in het Bia Bed te gaan liggen is toch wel dat het gewoon lekker ligt. In een Bia Bed rust uw hond volledig uit en staat herboren weer op, klaar voor aktie. Meerdere hondeneigenaren hebben het Bia Bed zelf uitgeprobeerd…!

Het Bia Bed is niet geschikt voor 2 of meerdere honden per Biabed.
Bij normaal gebruik en het in acht nemen van de reinigings voorschriften, heeft u een jaar garantie. Dit recht op garantie vervalt bij schade veroorzaakt door de tanden.

Bia Bed reinigen

Het Bia Bed is een hygiënisch hondenbed en is gemakkelijk te onderhouden. Elk bed heeft een jaar garantie op fabricagefouten. Het Bia Bed is gemakkelijk te verplaatsen en goed schoon te houden. Alleen een sopje van water en groene zeep is voldoende voor een fris bed. Andere schoonmaakmiddelen en afwasmiddelen, worden sterk afgeraden omdat al te krachtige schoonmaakmiddelen weekmakers bevatten die de kunstlederen bekleding kunnen aantasten.

Mocht de kunstlederen bekleding toch zijn beschadigd dan is er een nieuwe kunstlederen bekleding te bestellen zodat u niet een geheel nieuw bed hoeft te kopen.

Aanbevolen wordt om de fleece overtrek te wassen op 40°C en te drogen in de wasdroger om de vezels zacht en wollig te houden.

Het Bia Bed is hoofdzakelijk bestemd voor gebruik binnenshuis of in overdekte kennels.

Bia Bed speciale wensen

Het is mogelijk om een Bia Bed of Matras te bestellen volgens uw eigen ontwerp. Als u een bepaalde kleur of maat bed wilt dan kunnen wij dit doorspelen aan de fabriek in Valdemarsvik. Uw ontwerp wordt dan daar gerealiseerd, en met de eerstvolgende zending meegestuurd. Een design bed in een kleur, of juist meerdere kleuren, behoort ook tot de mogelijkheden.

Prijzen kunnen wij u geven na overleg met de fabriek over het meerwerk. Schroom niet, misschien wordt uw ontwerp wel in de collectie opgenomen! De meerprijs valt over het algemeen reuze mee.

Milieuverklaring

Het milieu gaat ons allen aan en bij Bia Bed zijn wij ons, bij de productie, zeer bewust van onze omgeving. Wij hebben de productie zo aangepast dat er niet, of nauwelijks, nadelige gevolgen zijn voor onze omgeving. Bia Bed volgt de ontwikkelingen van nieuwe materialen die geschikt zijn voor hergebruik op de voet. Wij zijn erop gericht om onze producten zo snel mogelijk aan te passen bij eventuele nieuwe ontwikkelingen. Regelmatig worden onze richtlijnen herzien, en eventueel aangepast, en proberen we constant op de hoogte te blijven van de milieu regelgeving. Wij hanteren de MILJÖ 4 – een Zweedse wetgeving die voldoet aan de EU Milieu-eisen.

Industriële productie in Zweden wordt aan een strenge milieuregelgeving ondervonden. Dit maakt dat Bia Bed zonder probleem een internationale vergelijking op milieugebied kan doorstaan.

Geschreven door